Bijdrage BDC Enschede aan duurzame woonwijk Schoonschip te Amsterdam.

07
jun
2019
Geplaatst door: erik  /   Categorie:

Een duurzame woonwijk op het water.

 

     

Aan de bouw van de drijvende woning van de familie Schmid-van Sark in Amsterdam heeft Brandwerende Deuren en Constructiefabriek (BDC) Enschede ook hun bijdrage mogen leveren.

                   

Wij hebben hiervoor diverse stalen- en roestvrij stalen trappen, leuningen en hekwerken voor de buiten- en binnenzijde van de woning geproduceerd en gemonteerd. Tevens hebben wij de stalen bordessen aan entree- en kaszijde en de staalconstructie voor de kas verzorgd. Dit alles is in een diverse variëteit, uitgevoerd. Aan de buitenzijde is alle staalwerk thermisch verzinkt en in een zwarte RAL 9004 poedercoating afgewerkt. Alle roestvrijstalen delen hebben we in verband met de vereiste corrosiebestendigheid, in een RVS 316 kwaliteit uitgevoerd.

De staaldelen aan de binnenzijde van de woning zijn in overleg met architect en bewoners in een blanke poedercoating uitgevoerd. Dit geeft dit staalwerk een prachtige industriële look en komt het met zorg uitgevoerde laswerk volledig tot zijn recht.

De woning waarvoor BDC Enschede deze delen heeft verzorgd, maakt deel uit van het project Schoonschip in Amsterdam. Schoonschip is de benaming van een duurzame woonwijk op het Johan van Hasseltkanaal. Hier worden 46 drijvende woningen geplaatst, die niet zijn aangesloten op het aardgasnetwerk en hun energie halen uit zonnewarmte en de warmte uit het water van het kanaal.

Echt een project op maat, waarin door de trotse medewerkers van de constructieafdeling van BDC Enschede is voldaan aan alle wensen van architect en bewoners.

Hiernaast draagt ons maatwerk bij aan de maatschappelijke verantwoording op het gebied van het energieneutraal en duurzaam woonplezier.

Wij als BDC Enschede zijn blij ons deel hieraan te hebben mogen bijdragen en wensen de familie Schmid-van Sark veel woonplezier!