Onze historie

De oorsprong van ons bedrijf ligt rond 1850 in de metaalnijverheid. Stonden oorspronkelijk nog ambachtslieden als koperslagers, zinkkloppers en loodgieters op de loonlijst van het moederbedrijf, later werden dit installateurs, loodgieters en lassers van staal en roestvast staal.

Vraag naar brandwerende deuren

Via onze loodgieters die in de Twentsche textielindustrie tewerkgesteld waren, kwam zo’n 100 jaar geleden de vraag naar stalen brandwerende deuren bij ons bedrijf terecht. Hiervoor werd al snel een aparte afdeling opgericht. Het familiebedrijf groeide in de loop der jaren uit tot een moderne holding met een aantal bv’s, waarvan het merendeel in de be- en verwerking van roestvast staal gespecialiseerd was.

Aparte locatie voor de productie van brandwerende deuren

De afdeling brandwerende deuren was inmiddels al jarenlang een zelfstandig opererend bedrijf binnen de holding, maar week met haar producten en diensten steeds verder af van de core business van de holding. Omdat de verwerking van stalen- en roestvaststalen constructies op één locatie problemen gaf en de holding inmiddels uit haar jasje groeide, werd de productie van deuren in 2000 naar een aparte locatie verplaatst.

Produceren voor een wereldmarkt

De holding ging zich steeds meer en wereldwijd richten op afnemers in de machine-, tank- en apparatenbouw. De organisatie en het productieproces werd hiervoor helemaal aangepast aan de internationale markt. De afnemers van het deuren- en constructiebedrijf bevonden zich echter voornamelijk in de Nederlandse bouw en de industrie.

Flexibel en klantgerichte productie van standaard en maatwerk brandwerende deuren

In 2012 werd besloten het deurenbedrijf helemaal los te koppelen van de holding. Onder de nieuwe naam Brandwerende Deuren en Constructiefabriek Enschede VOF  kan het deurenbedrijf met haar specifieke kwaliteiten flexibel en klantgericht opereren en beter inspelen op de snelle veranderingen in de markt.