Brandwerende plaatstalen draaideuren

Een plaatstalen draaideur bestaat uit een deurblad dat is opgebouwd uit vlakke stalen platen gevuld met isolatie. Het deurblad wordt met scharnieren of paumelles aan een bijbehorend kozijn bevestigd. Onze deurbladen en kozijnen zijn standaard verzinkt en voorzien van een roestwerende primer.

Kenmerken brandwerende plaatstalen draaideuren

Afhankelijk van de gewenste brandwerendheid en het type deur kunnen plaatstalen draaideuren in verschillende standaard en buitenstandaard afmetingen en detailleringen worden geleverd. De WBDBO (Weerstand tegen Brand Doorslag en Brand Overslag) bedraagt meestal 30, 60 of 120 minuten. De meeste types draaideuren kunnen in een enkel- of in een dubbelvleugelige uitvoering worden geleverd. De plaatstalen deuren welke wij leveren zijn getest volgens NEN 6069 of EN 1634-1, en dus volgens de wettelijk voorschriften op dit gebied. Ze zijn getest op ontvlambaarheid, bezwijken, vlamdichtheid van de naden en isolatie betrokken op de straling. Sommige types van de door ons geleverde plaatstalen draaideuren, voldoen ook aan het criterium isolatie betrokken op de temperatuur.

Werking bij brand

De werking van een brandwerende plaatstalen deur komt overeen met die van een “gewone” draaideur. Feitelijk is het enige verschil dat een brandwerende plaatstalen draaideur naast brandwerend ook zelfsluitend moet zijn. Meestal gebeurt dit door middel van een veerscharnier of een deurdranger. Omdat een altijd sluitende deur lastig is voor gebruikers van de opening kunt u er ook voor kiezen dat de deur wordt opengehouden door een elektromagneetset. De magneet moet dan wel op rookmelders of een brandmeldcentrale worden aangesloten.

De voordelen van een brandwerende plaatstalen draaideur

  • Prijsgunstige brandwerende afdichting
  • Mag in vluchtroutes worden toegepast
  • Eenvoudige techniek
  • Betrouwbaar en onderhoudsvriendelijk
  • Ook in rook- en braakwerende uitvoering verkrijgbaar
  • Alle denkbare hang- en sluitwerk
  • Relatief weinig inbouwruimte nodig
  • Onderhoudsvriendelijk

Waar moet u rekening mee houden

De afmetingen van draaideuren zijn beperkt ten opzichte van bijvoorbeeld schuifdeuren of brandwerende rolschermen. Verder ogen plaatstalen draaideuren vaak enigszins industrieel, en is voor het openen van draaideuren een openingscirkel nodig, die niet altijd door de gebruiker gewenst is.

Het sluiten van een plaatstalen draaideur

Het automatisch sluiten van een plaatstalen draaideur gebeurt meestal door de toepassing van een veerscharnier of een deurdranger. Een deurdranger is wat luxer, omdat hiermee bijvoorbeeld de sluitsnelheid en de aanslagkracht van het deurblad nauwkeurig zijn in te stellen. Deurdrangers zijn in diverse uitvoeringen, soorten en maten verkrijgbaar. Bij een dubbelvleugelige draaideur worden beide deurbladen voorzien van een deurdranger. Om er zeker van te kunnen zijn dat de  deurbladen ook in de goede volgorde sluiten en om zo de noodzakelijke vlamdichtheid van de middennaad te verkrijgen is bij een dubbelvleugelige draaideur de toepassing van een sluitvolgorderegelaar altijd noodzakelijk.

Elke plaatstalen draaideur in de door u gewenste uitvoering

Het deurblad en het kozijn van een plaatstalen draaideur worden gemaakt van verzinkt plaatstaal. Het geheel wordt daarna voorzien van een roestwerende primer in de kleur RAL 9002. De deur/kozijncombinatie dient in het werk te worden afgeschilderd. Eventueel kunnen wij de deuren fabrieksmatig op de door u gewenste kleur spuiten middels een natlakprocede.  Wij kunnen plaatstalen draaideuren niet alleen in een brandwerende uitvoering leveren, maar ook bijvoorbeeld in een rookwerende, braakwerende, geluidsisolerende of in een rvs uitvoering. Ook voor wat betreft het hang en sluitwerk zijn de mogelijkheden divers. U kunt dan denken aan antipanieksloten, deurspion, lichtopeningen in het deurblad of rvs beslag.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over brandwerende plaatstalen draaideuren, de verschillende toepassingen of informatie over de prijzen van plaatstalen draaideuren, bel 053 432 77 94 of laat hier uw gegevens achter.