Over BDC

  • Wij maken brandwerende deuren en afdichtingen, standaard en maatwerk
Brandwerende Deuren en Constructiefabriek Enschede VOF (BDC Enschede) is specialist op het gebied van brandwerende deuren en brandwerende afdichtingen. Met onze kennis, jarenlange ervaring en de toepassing van moderne productietechnieken leveren wij branddeuren die voldoen aan alle geldende voorschriften en normen.

Brandwerende deur op maat – voor nagenoeg iedere opening

Voor iedere opening in uw brandscheiding hebben wij een passende afdichting  in ons leveringspakket. Meestal zijn dit brandwerende schuifdeuren of draaideuren, die we in standaard of buitenstandaard maten kunnen leveren. Waar dit type deuren niet ingezet kan worden kunnen wij ook brandwerende rolschermen, rolluiken of sectionaaldeuren voor u verzorgen. Veel van onze deuren kunnen door ons in RVS worden uitgevoerd of van speciale conservering, lichtopeningen of het door u gewenste hang- en sluitwerk worden voorzien. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Montage en onderhoud

Naast het ontwerpen, produceren en leveren van brandwerende deuren en afdichtingen verzorgt BDC Enschede ook de montage en het periodieke onderhoud aan uw brandwerende deuren en afdichtingen. Wij werken op locatie door geheel Nederland.

Veiligheid van onze brandwerende deuren en afdichtingen

Onze brandwerende deuren zijn overeenkomstig het bouwbesluit getest door een wettelijk erkend onderzoeksinstituut volgens de Nederlandse norm NEN 6069 of de Europese norm NEN-EN 1634-1.

Afhankelijk van de gestelde eisen hebben de branddeuren van BDC Enschede een brandwerendheid van 30 tot 360 minuten. We kunnen onze deuren bovendien voorzien van diverse opties die de veiligheid en het bedieningsgemak verhogen. Voorbeelden hiervan zij o.a. electromagneten, rookdetectiesets, buffers, radiaaldempers en aandrijvingen met diverse bedieningscomponenten.

Meer weten over onze brandwerende deuren en levering?

Vraag referenties op of maak direct een afspraak

Lees hier onze historie

Via onze loodgieters die in de Twentsche textielindustrie tewerkgesteld waren, kwam zo’n 100 jaar geleden de vraag naar stalen brandwerende deuren bij ons bedrijf terecht. Hiervoor werd al snel een aparte afdeling opgericht. Het familiebedrijf groeide in de loop der jaren uit tot een modern bedrijf.