Brandwerende profielstalen draaideuren

Brandwerende profielstalen draaideuren en kozijnen worden meestal toegepast in ruimtes waar het uiterlijk belangrijk is.

De onderdelen van uw brandwerende profielstalen draaideur

Een profielstalen draaideur bestaat uit een deurblad dat is opgebouwd uit stalen systeemprofielen. De vakken in het deurblad worden meestal gevuld met een brandwerende beglazing of brandwerende dichte panelen. Het deurblad wordt met scharnieren of paumelles aan een bijbehorend kozijn bevestigd. De deurbladen en kozijnen worden afhankelijk van bijvoorbeeld een binnen- of een buitentoepassing, uitgevoerd in staal, verzinkt staal of roestvast staal. Ook kunnen de profielen geïsoleerd of ongeïsoleerd worden uitgevoerd. Na de productie worden ze voorzien van een poedercoating.

Mogelijkheden

Afhankelijk van de gewenste brandwerendheid en het type deur kunnen profielstalen draaideuren in verschillende afmetingen en detailleringen worden geleverd. De WBDBO (Weerstand tegen Brand Doorslag en Brand Overslag) bedraagt meestal 30, 60 of 120 minuten. Ook wanneer uw deuren of kozijnen niet brandwerend hoeven te zijn, kunnen wij voor u de levering en/of montage verzorgen.  Profielstalen draaideuren kunnen wij in een enkel- of in een dubbelvleugelige uitvoering leveren. De profielstalen draaideuren die wij leveren zijn getest volgens NEN 6069 of EN 1634-1, en voldoen daarmee aan de wettelijk voorschriften op dit gebied. Ze zijn getest op ontvlambaarheid, bezwijken, vlamdichtheid van de naden en isolatie betrokken op de straling.

Brandwerend en zelfsluitend

De werking van een brandwerende profielstalen deur komt overeen met die van een “gewone” draaideur. Feitelijk is het enige verschil dat dergelijke deuren naast natuurlijk brandwerend ook zelfsluitend moeten zijn. Meestal gebeurt dit door middel van een deurdranger. Omdat een altijd sluitende deur lastig is voor gebruikers van de opening, kunt u er ook voor kiezen om de deur via een elektromagneetset open te houden. De magneet moet dan wel op rookmelders of op een brandmeldcentrale worden aangesloten.

De voordelen van een brandwerende profielstalen draaideur

  • Mogen in een vluchtroute worden toegepast
  • Esthetisch aspect; het is in principe een mooiere deur dan de plaatstalen deur
  • Eenvoudige techniek
  • Betrouwbaar en onderhoudsvriendelijk
  • Ook in braakwerende uitvoering beschikbaar
  • Alle denkbare opties hang- en sluitwerk beschikbaar
  • Relatief weinig inbouwruimte nodig

 Waar moet u rekening mee houden

De afmetingen van draaideuren zijn beperkt ten opzichte van bijvoorbeeld schuifdeuren of brandwerende rolschermen. Verder is de productie van dergelijke deuren arbeidsintensief, zodat de deuren meestal duurder zijn dan plaatstalen draaideuren. Voor het openen van draaideuren is een openingscirkel nodig, die niet altijd door de gebruiker gewenst is.

Automatisch sluiten

Het automatisch sluiten van een profielstalen draaideur gebeurt meestal door de toepassing van een deurdranger. Met een deurdranger zijn de sluitsnelheid en de aanslagkracht van het deurblad nauwkeurig in te stellen. Deurdrangers zijn in diverse uitvoeringen, maten en soorten verkrijgbaar. Bij een dubbelvleugelige draaideur worden beide deurbladen voorzien van een deurdranger. Om er zeker van te zijn dat de deurbladen ook in de goede volgorde sluiten – hiermee verkrijg je de noodzakelijke vlamdichtheid van de middennaad – is bij een dubbelvleugelige draaideur de toepassing van een sluitvolgorderegelaar altijd noodzakelijk.

Laat ons uw wensen weten

Het deurblad en het kozijn van een profielstalen draaideur kunnen op vrijwel iedere kleur worden gespoten of gemoffeld. Wij kunnen profielstalen  draaideuren niet alleen in een brandwerende uitvoering leveren, maar ook bijvoorbeeld in een rookwerende, braakwerende, geluidsisolerende uitvoeringen, al dan niet in een rvs uitvoering. Ook voor wat betreft het hang en sluitwerk zijn de mogelijkheden zeer uitgebreid. U kunt dan denken aan antipanieksloten, elektronische sloten of ander speciaal beslag. Bel 053 432 77 94 of laat hier uw gegevens achter.