Brandwerende schuifdeuren


Brandwerende schuifdeuren kunnen wij zowel enkelvleugelig als dubbelvleugelig leveren, zowel vertikaal als horizontaal schuivend, en uitgevoerd met zowel rechte deurbladen als in een radius gebogen deurbladen. Brandwerende schuifdeuren worden door ons altijd projectmatig en altijd op maat gemaakt.

Verzinkte beplating

De deurbladen van de door ons geproduceerde schuifdeuren zijn standaard voorzien van een verzinkte beplating. Afhankelijk van de gewenste brandwerendheid en het type schuifdeur zijn de deurbladen 60 tot 150 mm. dik. De WBDBO (Weerstand tegen Brand Doorslag en Brand Overslag) bedraagt meestal 30, 60, 120 of 180 minuten.

Diverse afmetingen brandwerende schuifdeuren

Schuifdeuren kunnen in zeer grote afmetingen worden geproduceerd,  maar in de regel is het zo dat de brandwerendheid afneemt naarmate de afmetingen van de opening toenemen. De schuifdeuren die wij leveren zijn getest volgens NEN 6069 of EN 1634-1, en dus getest volgens de wettelijk voorschriften op dit gebied. Ze zijn getest op ontvlambaarheid, bezwijken, vlamdichtheid van de naden en isolatie betrokken op de straling. Veel van de door ons geleverde deurtypes voldoen ook aan het criterium isolatie betrokken op de temperatuur.

De voordelen van een brandwerende schuifdeur:

  • Robuuste afdichting
  • Eenvoudige techniek
  • Betrouwbaar en onderhoudsvriendelijk
  • Diverse afmetingen mogelijk

Waar moet u rekening mee houden

Het deurblad van een schuifdeur is vaak een zware constructie. Er is dus een stevige latei boven de dagopening nodig om de deur te kunnen ophangen. Ook naast de dagopening moet de wand voldoende draagkracht bezitten. Verder moet naast de dagopening voldoende ruimte aanwezig zijn om de deur in geopende stand te kunnen parkeren en een brandwerende schuifdeur mag meestal niet in een vluchtroute worden toegepast.

Het sluiten van een brandwerende schuifdeur

Het automatisch sluiten van een schuifdeur gebeurt meestal door de toepassing van een sluitgewicht, een veerkabelhaspel, of door de rail op afschot te hangen. De door ons geproduceerde deuren worden standaard met een sluitgewicht uitgevoerd. Wanneer de voeding naar de magneet wordt onderbroken, of wanneer de smeltzekering 70 graden bereikt, trekt dit sluitgewicht het deurblad voor de opening. Om het sluiten van een elektrisch bediende deur ook bij stroomuitval zeker te stellen (stroom is vaak één van de eerste dingen die wegvalt bij een brand), wordt de motor bij brand losgekoppeld van het deurblad en sluit de deur mechanisch. Om te voorkomen dat het deurblad steeds sneller dichtloopt door het sluitgewicht, worden grote deuren voorzien van een radiaaldemper. Bij kleinere deuren kan vaak worden volstaan met een hydraulische buffer.

Elke schuifdeur in de door u gewenste uitvoering

De rail en loopwielen van een schuifdeur zijn standaard niet voorzien van een afdekkap. In een industriële omgeving zou een afdekkap onnodig kostenverhogend werken. Om bijvoorbeeld esthetische redenen of in verband met een toepassing in de voedingsmiddelenindustrie kunnen schuifdeuren worden voorzien van een afdekkap. Deze kap kan dan op kleur worden gespoten of gemoffeld, op een afschot worden geproduceerd (voedingsmiddelenindustrie), of kan desgewenst ook in r.v.s. worden uitgevoerd. Ook kan het deurblad van een schuifdeur op een kleur naar keuze worden gespoten, worden voorzien van een plastisol-, kunststof- of fineerbekleding, of in een r.v.s. uitvoering worden geleverd. Zaken als een flitslicht, slow-whoop, rookmelders, en diverse andere zaken (bijvoorbeeld geluidsisolerend of vloeistofkerend) om de veiligheid en het bedieningsgemak van een schuifdeur te verhogen, zijn eveneens verkrijgbaar.

Wanneer een schuifdeur tegen een (te) lichte scheidingswand moet worden gemonteerd, of wanneer sprake is van een voor de montage ongeschikte of niet-vlakke bevestigingsconstructie, kunnen wij ook een stalen draagportaal op maat voor u verzorgen. Dit portaal wordt dan meteen voorzien van een brandwerende bekleding.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over brandwerende schuifdeuren, de toepassingen ervan of informatie over de prijzen van schuifdeuren, bel 053 432 77 94 of laat hier uw gegevens achter.